Ortalama 8 yılda bir araba değiştiriyoruz

 


Ticaret Bakanlığı’nca açıklanan Türkiye İsraf Araştırması’na göre, haftada ortalama 2 ekmek israf edilirken, cep telefonu değiştirme sıklığı ortalama 3.7 yılı, otomobil değiştirme sıklığı 8 yıl ve üzerini buluyor. KAYNAK

Öte yandan son 1 yılda finansal tasarruf yapanların oranı 2018’de yüzde 38.1’e yükseldi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gıda tasarrufu için bireylerin alışveriş listesi yapması ve ihtiyacı kadar tüketmesi tavsiyesinde bulundu. 

Habere göre 8 yılda bir araç değiştiriyoruz. Tespit öyle diyor. 
Araç değişimi kişinin ihtiyacına göre olduğu gibi maddi durumuna göre de önemlidir.
Örneğim HB sınıfı bir aracınız var evlendiniz aileniz kalabalıklaştı ve araç hacim olarak yetersiz gelmeye başladı. O zaman araç değişimi yapın. Ya da aracınızın modeli çok düştü teknolojisi geri kaldı o zaman araç değişimi yapın. Hiçbir şarta da gerek yok. 
Paranız var istediğiniz zaman istediğiniz aracı alabiliyorsunuz. O zaman tüm arabalar sizindir. 8-10 yıl beklemenize tabi ki gerek yok.

Şu andaki mevcut durum belki birçoğumuz için araç değiştirmeye pek müsait görünmese de, araç almanın tam zamanı. Çünkü fiyatlar gün geçtikçe artıyor. Para biriktireyim derken bir bakıyorsunuz almayı düşündüğünüz araçla biriktirdiğiniz arasında çok farklar oluşabiliyor.
Tabi bunun da çözümü var. Düşük faizli veya faizsiz kredi seçenekleri size bu konuda birçok imkan sunabilmektedir. Ama her zaman önemli ve dikkat etmemiz gereken şey ayağımızı yorganımıza göre uzatmak. Aylık geliriniz 5000₺ ise siz aylık 5000₺ taksit ödeyemezsiniz. İyi hesap yapmalı mümkün olduğunca az krediyle araç almanızı tavsiye ederim. 

Marka olarak Renault şuanda en düşük kredi oranlarıyla müşterilerine finansman desteği sağlıyor mesela. İncelemenizi öneriyorum.Linki aşağıda paylaşıyorum.

Sağlıkla kalın

Maske, Mesafa, Hijyen 


Yorumlar