SIFIR ARABA ALINIR MI , ARABA NE ZAMAN ALINIR ?

 


Şimdi sıfır araba alınır mı, araba ne zaman alınır ? Sıfır mı ikinci el mi ?

Kafanızı çok kurcalıyor değil mi? Gelin beraberce bakalım. Araba artık ülkemizde lüksten öte bir ihtiyaç halinde. Özellikle korona günlerinde gerçekten araba sahibi olmak çok avantajlı. 

Araba almak için uzun bir araştırma gerekiyor. Öncelikle arabanızı ne için kullanıyorsunuz ? Bu soruya vereceğiniz cevap kararınızın büyük bölümünü oluşturmakta. Araba sizin için ne anlam ifade ediyor ?

Hangi tür bir araç size daha çok fayda sağlıyor? Bu soruları kendinize sormalısınız. Örneğin aileniz kalabalık ve sık sık şehirler arası seyahat ediyorsanız SUV veya Sedan bir araç size daha uygun olacaktır.

Genelde şehir içindeyseniz işten eve evden işe gidiyorsanız aileniz de pek kabalık değilse Hatchback bir araç size daha uygun gelecektir. 

Dediğim gibi ihtiyacınızı sizin belirlemeniz gerekiyor. Fiyat açısından, yedek parça ve bakım maliyetleri açısından kullanışlılık açısından, 2. eldeki değeri açısından her detayı düşünmelisiniz.

Gelelim soruya şuanda araba alınır mı?

Kesinlikle evet. Ülkemizde maalesef fırsatçılık almış başını gidiyor. 2. el araçlardaki durumu da göz önüne alınca daha güçlü bir EVET cevabı vermem mümkün. Çünkü fiyatlar şuanda borsa gibi. Ve çoğu bayide araç bulma ihtimaliniz yok denecek kadar az. Fiyatların artış trendinde olduğunu da düşününce şu anda ihtiyacınıza uygun bir araç bulduğunuz anda ve tabii size uygunsa almanızı öneririm. 

Hem toplu taşımadaki risklerden korunmuş olursunuz, hem belki de zaten araba almak sizin de hayaliniz ve bu hayali gerçekleştirmiş olursunuz. Şu anda alacağınız araçtan ileride satma durumu olursa zarar etme şansınız da yok. Gerçekten iyi araştırmalısınız ve almalısınız. 

Tabi ki söylediklerimiz imkanı ve ihtiyacı olanlar için geçerli. İyi düşünüp doğru karar vermek gibisi yok bu dünyada.

Sağlıkla kalın. 


Yorumlar