OTOMOBİL ÜRETİCİLERİNE YENİ EMİSYON KURALLARI GELİYOR? NE OLACAK?

Bakalım markaların tepkisi ne olacak?

Dieselgate skandalı ile birlikte tüm yetkiyi eline alan Avrupa Birliği, getirdiği emisyon kuralları ile üreticilerin elini zorlamayı sürdürüyor. Pek çok markanın sırf bu nedenle elektrikli ve hibrit otomobillere geçiş yaptığını görüyoruz. Fakat AB, kuralların şiddetini artırmaya hazırlanıyor.

Reuters'in haberine göre Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği Senatosu'nun kapısını yeni emisyon kuralları ile çalmaya hazırlanıyor. Bu kurallar içerisinde 2030 yılında araçların, 2021 yılındaki emisyon verilerini yüzde 50 oranında düşürmesi bekleniyor. 

Güncel sınırlamalarda bu rakam yüzde 37.5 olarak açıklanmıştı. Eğer bu oran yüzde 50'ye yükselirse, pek çok üreticinin V8 motorları tercih etmemeye başladığını görme şansımız olacak.

Alman otomobil üreticileri derneği olan VDA, bu iddiaların doğru çıkması halinde önlem alacaklarını ve kararı reddedeceklerini açıklamış. Şimdilik Avrupa Komisyonu'ndan ise net bir açıklama gelmemiş durumda.

Yorum: Normlar ağırşaltıkça maliyetler artsada daha çevreci otomobillerle karşılaşacağımız bir gerçek. Zaten piyasada giderek yanmalı motorlar yerine elektrikli motorlar daha çok yer almaya başladı. Üretim planlamaları hep elektrikli araçlar üzerine yoğunlaşmakta. Rekabet her zaman kalite getirir. Bizlerde umarım bize yakışan teknolojilerle donatılmış araçlara sahip olabiliriz.

KAYNAK

Yorumlar