Popüler Taşıt Kredisi ve Finansman Ürünleri 10.10.2020 Güncel

 


Araç Kredisi Hesaplamasında Dikkat Edilecek Noktalar

Araba kredisi hesaplaması yaparken bütçenizin dengesini kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Araba sahibi olmak isterken doğru oluşturulmamış bir otomobil kredisi ödeme planı nedeniyle zor günler yaşayabilirsiniz.

Taşıt kredisi faiz oranı, sigorta giderleri, dosya masrafı vb maliyet kalemlerinin yanı sıra KKDF ve BSMV gibi vergi giderlerini de hesaplamalısınız.

Unutmamanız gereken bir diğer husus ise satın almak istediğiniz arabanın, araç kredisinin geri ödemesi süresince, başvuruda bulunduğunuz bankanın ipoteği altında olacağıdır. Yani son taşıt kredisi taksidini ödenmeden araç üzerinde tam hakka sahip olamazsınız. Örneğin aracınızı satmak isterseniz, önce bankanın onayını almanız gerekir.

Peki krediyi kullanmaktan vazgeçerseniz ne olur? Diyelim ki araba kredisi hesaplaması yaptınız, taşıt kredisi faiz oranlarını inceleyip araç kredilerini karşılaştırdınız ve bütçenize en uygun taşıt kredisine başvuruda bulundunuz. İlgili banka da otomobil kredinizi onayladı fakat siz kullanmaktan vazgeçtiniz. Yasal olarak 14 gün içerisinde aynı bankaya durumu bildirmek suretiyle, hiçbir cezai işleme maruz kalmadan kredinin kullanımını iptal edebilirsiniz.

Dahası, araç kredisini kullanmış olsanız dahi yine 14 gün içerisinde vazgeçebilirsiniz. Yalnız bu sefer geçen süre kadar, ana para için faiz ödemesi yapmanız gerekir. HangiKredi´den hızla sıfır otomobil kredisi hesaplama işlemi yaparak en uygun araç kredisi seçeneğine ulaşabilirsiniz. Böylece herhangi bir cayma durumunda daha az faiz ödersiniz.

En Uygun Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

En uygun taşıt kredisi başvurusu yapabilmek için öncelikle bütçenize en uygun krediyi verecek olan bankayı bulmanız gerekir. Bunun için de bazı karşılaştırmalar yapmanız gerekir. Yapacağınız bu karşılaştırmalar en uygun taşıt kredisini seçmenizde yardımcı olacaktır.

Başvuru yapacağınız bankaların faiz oranlarını karşılaştırmanız size uzun vadede ciddi meblağda bir para tasarrufu sağlayabilir. Bankaların alacağınız taşıt kredisi türüne ve ödemek istediğiniz vade uzunluğuna göre size vereceği faiz oranları değişiklik gösterecektir. Örnek olarak 50.000 TL tutarlı ve 48 ay vadeli bir araç kredisinde A Bank %1.25 faiz oranı verirken B Bankası %1.64 faiz oranı verebilir. Bu, iki kredinin geri ödemesi arasında 7.136 TL fark olması demektir. En uygun araç kredisi başvurusu yaparken ödeme yapacağınız vadeye göre bankaların faiz oranlarını karşılaştırmanızda fayda var.

En uygun otomobil kredisi başvurusu yapmak için bankaların anlaşmalı olduğu araba markaları da araştırabilirsiniz. Bankalar bazı araba markalarıyla anlaşmalar yaparak o belirli markalara özel olarak daha uygun kredi paketleri sunabilmektedir. Bankaların anlaşmalı olduğu otomotiv markalarını araştırmak en uygun taşıt kredisini bulmanıza yardımı olacaktır.

Size Uygun Kredi Seçeneklerini HangiKredi İle Bulmak İçin Tıklayın

Yorumlar